ÚvodNejčastější otázkySymboly na produktech STANLEY® HOT - COLD - ICE co znamenají v praxi?

Symboly na produktech STANLEY® HOT - COLD - ICE co znamenají v praxi?

Co znamenají symboly na produktu HOT - COLD - ICE v praxi

Produkty značky STANLEY®dosahují vynikajících izolačních vlastností. Toto testování je prováděno nezávisle a je několikanásobně překročena platná EU norma. Termosky STANLEY® byly testovány i vybranými outdoor časopisy v různých zemích a umístily se vždy na předních místech.

 
Čas, po který produkt udrží požadované teploty je udáván hodinách. Měří se doba, za kterou se změní teplota obsahu (pro testování je to voda nebo ledová tříšť) z výchozí do koncové hodnoty, přičemž teplota prostředí je 20°C, při po hrdlo zaplněné nádobě.
 
  • HOT/Horké - symbol plamínku. Výchozí teplota 95°C, koncová teplota 60°C
  • COLD/Studené – symbol vločky. Výchozí teplota 2°C, koncová teplota 10°C
  • ICE/Led – symbol ledu. Výchozí teplota není stanovena, ale nádoba je naplněna ledovou třístí, koncová teplota je voda o teplotě 2°C
Prakticky, v běžném životě, je doba ovlivněna mnoha faktory. Zejména jsou možné tyto:
 
  • okolní teplota má na teplotu obsahu vliv. Díky vakuové izolaci většiny produktů, je tento vliv minimální. Tedy pokud budeme brát teplotu okolí, pro horký obsah pod bodem mrazu a nižší, projeví se změna teploty obsahu velmi mála. Tato měření laboratorně neprobíhala a nemáme tak exaktní data k porovnání. Nicméně ze zkušenosti uživatelů, je tento pokles skutečně neznatelný, až zanedbatelný a nemá vliv na komfort pití a změnu teploty obsahu. Podobně to platí i pro studený obsah v horkém prostředí.
  • náplň - je zásadní faktor a je potřeba plnit nádobu na 100% objemu
  • časté otevírání a zavíraní má zásadní (negativní) vliv na změnu teploty obsahu. Proto jsou zátky termosek opatřeny patentovaným systémem nalévaní, bez úplného odšroubování zítky z termosky, ale jen tak, aby byl požadovaný obsah dostupný
  • druh potraviny – je zásadní a je potřeba počítat s tím, že obecně tekutiny akumulují více energie. Potraviny, které obsahují zejména vzduch (rýže, těstoviny, zelenina a podobně) v termo nádobách vydrží podstatně kratší dobu, než je deklarováno (testováno s tekutinou, jako nejběžnějším obsahem)
  • teplota vloženého obsahu – je velmi zásadní a liší se i tím, zda došlo ke vložení ihned po uvaření nebo byl obsah pouze ohřán a vložen do nádoby
  • druh ohřevu před vložením - zásadní. Konvenční teplo je uchováno v nádobě mnohem déle než ohřev mikrovlnnou troubou. Nejvhodnější je vložit obsah do termosky ihned po uvaření.