Proč je udávaná tepelná výdrž STANLEY® někdy nižší než u konkurenčních produktů?

Zjednodušeně řečeno, tam kde STANLEY® končí s měřením, konkurence pokračuje dál....
Na uvádění tepelné výdrže neexistuje žádná ani ČSN ani EU norma. Proto se výsledky měření a uvádění jejich výsledků liší. STANLEY® standardní měření probíhá za teploty okolí 20 stupňů Celsia (podobně jako u konkurence). Jako výchozí teplota pro horké je stanovena teplota 95 stupňů Celsia a jako výchozí pro studené je počáteční teplota 2 stupně Celsia. Pro případ ledu se bere ledová tříšť. U horkého obsahu se přestává měřit při teplotě obsahu 60 stupňů Celsia a u studeného při dosažení teploty 10 stupňů Celsia a u ledové tříště, její rozpuštění na vodu.

Okolní teplota má na teplotu obsahu vliv. Díky vakuové izolaci většiny produktů, je tento vliv minimální. Tedy pokud budeme brát teplotu okolí, pro horký obsah pod bodem mrazu a nižší, projeví se změna teploty obsahu velmi mála. Tato měření laboratorně neprobíhala a nemáme tak exaktní data k porovnání. Nicméně ze zkušenosti uživatelů, je tento pokles skutečně neznatelný, až zanedbatelný a nemá vliv na komfort pití a změnu teploty obsahu. Podobně to platí i pro studený obsah v horkém prostředí. 

60 stupňů Celsia je teplota, kdy se v tekutině začínají samovolně množit bakterie, které by pro některé citlivé jedince mohly způsobit zdravotní problémy. Proto při 60 stupňů Celsia STANLEY® své testy ukončuje. 

STANLEY® se ke svým zákazníkům chová fér a zodpovědně nechce je zklamat v žádné situace, která v reálném životě může nastat. Se STANLEY® jste připraveni - STANLEY® Built for Life®